Tempat Menarik di Penang

As salam semuo…
Di dalam entry ini PM rumuskan beberapa tempat menarik di Penang yang sempat kami
lawat ketika bercuti ke sana baru-baru ini :-
Fort Cornwallis

DSCN37381 Tempat Menarik di Penang

Rumah P.Ramlee

DSCN3749 Tempat Menarik di Penang

Bukit Bendera

DSCN3630 Tempat Menarik di Penang

Pasembur Techno Gurney Drive

PicsArt 1364750870787 Tempat Menarik di Penang

Ikan Bakar Kampung Telok Tempoyak

DSCN3809 Tempat Menarik di Penang

Jeruk Madu Pak Ali

DSCN37671 Tempat Menarik di Penang

Laksa Janggus

DSCN3759 Tempat Menarik di Penang

Restoran Kapitan

20130403 1221301 Tempat Menarik di Penang

Sebenarnya terdapat banyak lagi tempat menarik di Penang yang tidak sempat PM
sekeluarga terjahi , 4 hari 3 malam terasa pantas sangat berlalu…

Insya-Allah akan bercuti ke Penang lagi jika ada rezeki di masa hadapan , nak terjah pula ke tempat yang tidak kesampaian tempoh hari…

Pengalaman pertama PM bercuti ke Penang memang tidak menghampakan , memang best dan terbaik…

47 thoughts on “Tempat Menarik di Penang

  1. Riedaffya ibrahim

    wah..banyak gak tempat yg best kat penang ye..sy tiap2 tahun pergi usm tp xde masa lak nak melawat ke tempat menarik tu..untung pm dpat pergi ye..mesti banyak memori terakam

    Reply
  2. Nafisa81

    lepas raya ni ada kawan nak kawen kat kulim…mungkin lawatan ke penang menjadi sebahagian agenda…hihi..tak sabor weehhh

    Reply
  3. Telor Power

    Nice journey…lamanya tak ke penang.rindu pula dgn pekan kapitan sana.

    PM, nak tanya contect lens soft lens
    kalau mandi laut sesuai tak? Ada efek tak?

    Reply
  4. Pingback: Pengalaman Pertama di Bukit Bendera | PaPa MiFz

  5. Pingback: Zoo Taiping Best Juga | PaPa MiFz

  6. Pingback: Jeruk Madu Pak Ali Penang | PaPa MiFz

  7. Pingback: Restoran Kapitan Penang | PaPa MiFz

  8. Pingback: Laksa Janggus Penang | PaPa MiFz

  9. Pingback: Rumah P.Ramlee , Penang | PaPa MiFz

  10. Pingback: Melawat Fort Cornwallis | PaPa MiFz

  11. Pingback: Apa Tempat Menarik dan Makan Best di Pulau Pinang…?? | PaPa MiFz

  12. Pingback: Ikan Bakar Kampung Telok Tempoyak Penang | PaPa MiFz

  13. Pingback: Pasembur Techno Gurney Drive | PaPa MiFz

  14. Pingback: Mandi Manda di Kolam Renang Hotel Naza Talyya Penang | PaPa MiFz

  15. Pingback: Jeruk Penang Mari | PaPa MiFz

  16. Pingback: Pertama Manis Kedua Pedas | PaPa MiFz

  17. Pingback: Senarai Pulau Di Malaysia | PaPa MiFz

  18. Pingback: Mandi Manda di Pantai Tanjung Tokong | PaPa MiFz

  19. Pingback: Semoga Sembuh Sebelum Sampai ke Pulau Pinang | PaPa MiFz

  20. Pingback: Aktiviti Hari Ke-3 di Pulau Pinang | PaPa MiFz

  21. Pingback: Aktiviti Hari ke-2 di Pulau Pinang | PaPa MiFz

  22. Pingback: Selamat Tiba di Pulau Pinang | PaPa MiFz

  23. Pingback: Cendermata Dari Pulau Pinang | PaPa MiFz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge