Tempat Menarik dan Tempat Makan Best di Pulau Langkawi..??

As salam semuo…Insya-Allah bulan depan PM sekeluarga akan bercuti ke Pulau Langkawi…kali ini percutian ke sana disertai kedua-dua ibu bapa dan seorang adik wife PM…

167901 1625916680507 4975670 n Tempat Menarik dan Tempat Makan Best di Pulau Langkawi..??
* Pengalaman pertama Mifz menaiki kapal terbang ke Pulau Langkawi, ketika itu usianya baru 2 bulan lebih…

Sebelum ini PM pernah membuat entry berkenaan tempat menarik di Pulau Langkawi yang telah PM lawati, antara tempat-tempat menarik tersebut ialah :-

  • Langkawi Cable Car
  • Langkawi Geopark
  • Taman Buaya Langkawi
  • Langkawi Bird Paradise
  • Kompleks Kraf Langkawi
  • Langkawi Underwater World
  • Dataran Lang
  • Kampung Kedah

Percutian yang akan datang nanti jika boleh PM hendak pergi ke tempat-tempat yang belum PM lawati lagi…boleh kawan-kawan bagi cadangan sikit tempat menarik di Pulau Langkawi yang perlu PM lawati selain dari tempat-tempat di atas…??

Selain tempat-tempat menarik, mungkin kawan-kawan boleh rekemenkan tempat makan best di Pulau Langkawi yang perlu PM terjahi…??

27 thoughts on “Tempat Menarik dan Tempat Makan Best di Pulau Langkawi..??

  1. Encik Anif

    Teringat dulu masa ke Langkawi. Sebaik sampai terus naik cable car! Rasanya itu antara yang menarik dan wajib untuk dicuba ketika di Langkawi.

    Reply
  2. Kakzakie

    Dua bulan belum dapat menikmati lagi PM. Kali ini kalau pergi lagi cerita dia tak habis seminggu.. Tunggulah mesti Mifz happy.

    Reply
  3. CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)

    Memang best pergi bercuti ke Pulau Langkawi.. hendaknya kalau nak shoping pinggan mangkuk hehhee… :D

    Reply
  4. Aziela

    Akak ada buat banyak entry about my trip di Langkawi last year. Kalau sudi, PM boleh godek nanti. Tapi, untuk Mifz, bawa ke Makam Mahsuri, maybe ok juga sebab ada performance dan tayangan video kat situ. Boleh bawa untuk island hopping dan pergi geopark lagi untuk pergi fish farms dan eagle feeding. Kalau ada badget lebih, boleh pergi Pulau Payar untuk snorkeling. Mifz pun akan seronok kat situ. Kalau tak snorkeling pun, boleh naik bot lantai kaca untuk tengok ikan atau tengok ikan bawah air di platform. Macam duduk dalam kapal selam rasanya nanti.

    Makan… Pantai Chenang ada banyak choice juga selain daripada laksa dan rojak di tepi airport.

    Reply
  5. Acik Erna

    assalam PM acik baru jugak pi langkawi cuti sekolah bulan november tahun lepas..orang kata makan di pantai cenang mahal..dan terbukti pun..200+ masa mula sampai tu mkan disana..

    Reply
  6. Nadot

    KAlau lah PM duduk area Pantai Chenang, sila la dan tolong la pergi makan kat gerai/restoran kecik & panas gila nama Seri Tanjung. Satu deret dengan underwater world. Serius, semua benda yang kitorang order kat situ sedap2. Nasi Goreng ke ape ke..memang best ah. Murah gile pulak tu. Ni ada sorang kawan tengah pergi, kitorang jeles gile sebab dia tunjuk gambar makan kat situ.. Haiishh

    Tapi kalau dok pekan, x perlu la gi jauh untuk makan situ. hehe

    Reply
  7. MaYa MustWany

    memang best g sna..cable car..sgt2 best..pengalaman last year memang masih lagi teringat..this year g tempat lain lak

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge