Jadual Gaji Jururawat

As salam semua…
Pada yang mengikuti blog PM nih pasti tahu yang wife PM ialah seorang jururawat…wife PM bekerja di Institut Jantung Negara ( IJN )…sudah hampir 7 tahun wife PM bekerja di sana…kini wife PM bekerja di Wad CCU…tempat untuk pesakit yang agak kritikal…
Tempoh hari wife PM mendapat panggilan temuduga kerja dengan kerajaan, tapi keputusan temuduga menghampakan, wife PM gagal…pada mulanya wife PM kecewa, sekarang dah ok dah…rezeki tidak memihak padanya…
Berikut ialah Jadual Gaji Jururawat  di bawah Kementerian Kesihatan :-
411 crop Jadual Gaji Jururawat
sumber :- SPA

Sebab utama wife PM terima panggilan temuduga bukanlah di sebabkan gaji, jika diikutkan gaji yang ditawarkan Kementerian Kesihatan jauh lebih rendah dari apa yang wife terima sekarang…faktor utama ialah lebih kepada lokasi, dengan harapan dapat bekerja di Hospital Sungai Buloh…lebih hampir dengan lokasi rumah…tapi tuh lah rezeki masih di IJN…alhamdulillah…

PM sebenarnya berharap satu hari nanti wife PM tidak perlu bekerja, sedang berusaha keras ke arah itu…mana tidaknya, wife PM cakap dia akan berhenti kerja jika PM dapat sediakan gaji seperti yang dia dapat sekarang nih…hehe demand tuh…:)

Ada tak adik-adik di luar sana yang berminat untuk menjadi seorang jururawat terlatih…??? Jika ada boleh cuba dapatkan E-Book Kerjaya Jururawat , e-book yang sangat berbaloi untuk dimiliki…

19 thoughts on “Jadual Gaji Jururawat

  1. Mama Adam

    Hihihi… Manakn sama gaji private ngan gomen…
    MA pun teringin nk berenti jika papa adam mampu. Tapi, xmo la duduk rumah…. Set up bisnes kecik2 mungkin?

    Reply
  2. Cinta Misteri

    samalh dgn CiM.. hanya akn resign bila en.hubby bleh bg duit spt yg CiM dpt stiap bln.

    moga wife pn dpt keje dgn gov nnti

    Reply
  3. mama aini

    assalam..sian wife PM, takde rezeki dia lagi..kalau nak kerja dgn kerajaan ni kena selalu pohon online..anta tiap2 bulan sampai diaorg bosan..tip ni dari sepupu mama, dpt ank kedua baru dia diterima kerja dgn kerajaan..kesian ek wife PM kerja jauh kat IJN..

    Reply
  4. hafizmd

    Nampaknya, rezeki wife PM masih di IJN.

    Ambe pulak akan mintak wife berhenti kerja kalau ambe dapat upkan sumber pendapatan ambe…inshaaAllah…ameen

    Reply
  5. nor

    Saya juga seorang jururawat kerajaan dgn gaji lebih rm 2000 sebulan…tapi saya dah berhenti…..terlalu byk tekanan dlm jururawat sekarang…..

    Reply
  6. chue blueberry

    wah Pm , saya punjururawat jugak . saya mmg dah lame berminat nak kerja dekat ijn tuuuw . dekat dengan rumah . tapi tak tahu cara nak apply kerja dekat sane. pm boleh tanyakan dekat wife pm tak mcm mana nak apply sane ? tq pm :)

    Reply
    1. papamifz Post author

      wife PM cakap just submit resume online di laman web IJN..cubalah mana tau rezeki kan…;)

      Reply
  7. Pingback: Jika Tiada Rezeki, Insya-Allah Rezeki Lain Sampai | PaPa MiFz

  8. Pingback: Tugas Jururawat | PaPa MiFz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge