Cermin Mata Hitam Ada Power

Salam semuo…

Pado yang ado rabun jauh….actually korang boleh letak power di sesuatu cermin mato hitam tuh…tidak semesti nyer korang kene pakai kanta lekap then baru boleh pakai cermin mata hitam…
Tapi bukan semuo jenis cermin mato hitam boleh diletak kan power….pemilihan nye perlu dilakukan dengan betul…
Cermin mato hitam yang tidak sesuai untuk diletak kan power : –
1) shape nyer terlalu besar

2) design nyer melengkung/curve
Selain ciri2 kat atas tuh…ado beberapo ciri lagi cermin mato hitam yang tak sesuai untuk diletak kan power…
Untuk kepastian yang lebih detail..korang tanyo la pado optician kedai cermin mato yang korang selalu pergi…kalau masih tak berpuas hati dengan jawapan dorang..korang email je gua yer…:)

28 thoughts on “Cermin Mata Hitam Ada Power

  1. Cikgu Ma

    ooo…dr mata rupanya…

    errmm, saya rabun sebelah kanan…300..sebelah kiri 75..

    tapi sejak tinggalkan spec 2thn lalu saya rasa mata dah ok…drive malam pun dh berani…

    Reply
  2. ~SaL IjOu~

    teringin nak pakai spek itam bila drive sbb kdg2 berpinar mata cahaya terang..tp susah bila da rabun jauh ni..penah dengar pasal ley taruk power tp belum sempat survey lagi..huhu~

    Reply
  3. Afzainizam

    rasanya memang tak ada spek hitam yang ada kanta cembung kan… so kalam dah cembung tak cun lah nak melaram…

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami…
    prosedur motorsikal naik flight

    Reply
  4. wan nurul hezrina

    skangnie mcm2 spek ada.tapi tulah ikut budget..mummy selalu kalau kena mesti mahal gak sbbnya power tinggi..

    kan baguih kalau tak pakai spek langsung..hehe

    papa mifz,mummy komen lambat cketlah sbb kat opis takdok .com..dah tukar ke .com kan?

    Reply
  5. vlad

    salam bro, sy memiliki sepasang rayban yg ada power, tapi sekarang coating sume dah rosak, possible tak kalo kita nak buat coating saja tanpa tukar lens? sbb sy tanya kat kedai byk yg cakap kena tukar lens sekali

    Reply
    1. papamifz Post author

      Salam ,

      Kalau coating rosak memang tidak boleh buat apa-apa sudah , memang tidak boleh re-coat…

      Tapi nak tanya , lens tuh clear atau tinted yer…???

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge